Apr 1, 2011

Today's Recipe: Dessert!

Molten Chocolate Cakes

Ingredients:
4 tbsp Unsalted Butter (plus a little more for ramekins)
1 tbsp Flour (plus a little more for ramekins)
1/3 cup. Bittersweet Chocolate chips
1 Large egg
1 Large egg yolk
2 tbsp Granulated Sugar

Directions:
Preheat oven to 450F. Butter two 6oz ramekins and dust the inside with flour.
Place the butter and chocolate in a glass bowl and microwave in high-speed in 20 sec. intervals, stirring after each, until melted and smooth.
Using an electric mixer, beat the egg, egg yolk and sugar in a medium bowl until thick and lighter color, about 1 minute. Add the melted chocolate mixture and flour and beat until fully incorporated and smooth.
Divide the batter between the prepared ramekins. Bake until edges are set and center still jiggles slightly, 8-12 minutes. Let stand for 20 seconds. Run a knife around edge, then invert each cake into a plate. Dust with confectioners' sugar and serve with fresh mint or berries, if desired. Serve immediately!

For extra flavor, you may serve with vanilla ice cream!
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Pastel Obsesion

Ingredientes:
4 c. Mantequilla sin sal (mas un poco mas para los ramekins) 
1 c. Harina (mas un poco mas para los ramekins)
1/3 tz. Chispas de Chocolate (semi-amargo)
1 Huevo
1 Yema de huevo
2 c. azucar blanca

Direcciones:
Pre calienta el horno a 230C. Unta mantequilla en los ramekins y espolvorea harina en todos sus lados.
Coloca la mantequilla y el chocolate en un bowl de vidrio y calienta en el microondas en intervalos de 20 segundos, revolviendo en cada intervalo, hasta que este uniforme y suave.
Usando una batidora, bate el huevo, la yema y el azucar en un bowl mediano hasta que tome consistencia y su color sea mas claro, 1 minuto aprox. Agrega el chocolate derretido y harina, bate hasta que se incorporen todos los ingredientes completamente.
Vacia la mezcla en los ramekins. Cocina hasta que las orillas esten cocidas (semi-duras) y el centro todavia este un poco suave, 8-12 minutos. Deja reposar por 20 segundos. Pasa un cuchillo por las orillas, despues voltea los ramekins en cada plato a servir. Espolvorea azucar glass, agrega hojas de menta o fresas/frambuesas si gustas. Sirve inmediatamente!

Para mas sabor, agrega una bola de nieve de vainilla!

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