Mar 31, 2011

Today's Recipe: Orange Mozzarella Towers.

Orange Mozzarella Towers
(4 servings)

Ingredients:
4 Fresh Oranges
12 Baby lettuce leaves
12 Mozzarella Slices (1/4-inch)
12 Fresh Basil leaves
2 tbsp Orange Zest
Ground Black Pepper
Orange Balsamic Vinaigrette (recipe follows)

Orange Balsamic Vinaigrette:
1/4 cup Fresh Orange juice
1 tbsp Balsamic Vinegar
2 tbsps Olive Oil
Salt and Pepper

Combine the orange juice, vinegar, olive oil and salt and pepper to taste in a small bowl and whisk together.

Directions:
Peel oranges and cut three 1/4-inch horizontal slices from the center of each orange. Lightly sear the slices in a hot pan or on a grill.
For each serving, arrange 3 lettuce leaves on a plate. Place one mozzarella slice on the lettuce, and top with one orange slice and one basil leave. Repeat with 2 more layers of mozzarella, orange slices and basil.
Drizzle each serving with one tablespoon vinaigrette. Sprinkle with black pepper and orange zest.
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Torres de Naranja y Mozzarella
(4 porciones)

Ingredientes:
4 Naranjas
12 Hojas Baby Lechuga
12 Rebanas Q. Mozzarella Fresco (1.5 cm)
12 Hojas Albahaca fresca
2 c. Cascara de Naranja (rallada)
Pimienta Negra recién molida
Vinagreta de Naranja y Balsamico (receta siguiente)

Vinagreta de Naranja y Balsamico:
1/4 tz. Jugo de Naranja (fresco)
1 c. Vinagre Balsamico
3 c. Aceite de Oliva
Sal y Pimienta

Combina en un bowl, jugo de naranja, vinagre, aceite de oliva, sal y pimienta. Combina con un batidor de globo.

Direcciones:
Pela las naranjas y corta tres rebanadas horizontales de 1.5cm desde el centro de cada naranja. Cocina ligeramente las rebanadas en un sartén caliente o a la parrilla.
Para cada porción, coloca 3 hojas de lechuga en un plato. Coloca una rebanada de mozzarella encima de la lechuga, encima coloca una rebanada de naranja y una hoja de albahaca. Repite con 2 capas mas de rebanadas de mozzarella, naranjas y hojas de albahaca.
Termina con un poco de vinagreta de naranja balsamico encima. Espolvorea pimienta negra recién molida y cascara de naranja.

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