Feb 17, 2011

Today's Recipe: Thin Apple Tarts

Thin Apple Tarts

Ingredients:
250g Puff Pastry
2 Apples (Sliced)
Blackberries (optional)
1 tbsp Lemon Juice
Egg yolk
2 tbsp Caster Sugar
Icing Sugar (to serve)
Vanilla Ice cream (to serve)

Directions:
Preheat the oven to 200C. Roll out the puff pastry to a large rectangle. Cut the pastry into four, and place on a baking sheet. Brush with egg yolk. Toss the apple slices in the lemon juice to prevent browning.
Lay the slices on top of the pastry rectangles, leaving 1cm border.
Sprinkle with caster sugar and bake in the oven for 15 minutes or until nicely browned. If you like a tangier taste you can sprinkle some blackberries and dust with icing sugar. To serve, in a plate, place one apple tart and a scoop of vanilla ice cream. Easy, fast and delicious!
-------------------------------
Tartaletas de Manzana

Ingredientes:
250g Masa de Hojaldre
2 Manzanas (Rebanadas)
Moras (opcional)
1 c. Jugo de Limón
Yema de Huevo
2 c. Azúcar Blanca (Fina)
Azúcar Glasé (para servir)
Nieve de Vainilla (para servir)

Direcciones:
Precalienta el horno a 200C. Esparce la masa de hojaldre hasta formar un rectángulo. Corta la masa en cuatro y coloca en una charola para hornear. Embarra la yema de huevo en la masa. Revuelve las rebanadas de manzana con el jugo de limón para prevenir su cambio de color. Coloca las rebanadas encima de cada rectángulo de masa de hojaldre, dejando 1cm de borde.
Espolvorea azúcar blanca y hornea por 15 minutos o hasta que se tuesten un poco. Si quieres un sabor mas acido, agrega moras encima y espolvorea con azúcar glasé. En un plato, sirve una tartaleta junto con una bola de nieve de vainilla. Fácil, rápido y delicioso!

No comments:

Post a Comment