Jan 16, 2011

Today's Recipe: ONE-Bite Burgers

ONE-Bite Burgers
(6 servings, 2 burgers each)

Ingredients:
1.5 lb. Ground Sirloin (80/20)
1 lb. Ground Pork
1/2 Handful Chopped Cilantro
2 tablespoons Worcestershire Sauce (eyeball it)
1/4 Chopped Onion
2 Eggs
2 Cloves Garlic, finely chopped
2-3 tablespoons Mustard
3/4 cup crushed Salty Crackers
Salt and Pepper
Butter
6 Cheddar Slices cut in half
4 Bacon Slices
Chipotle Mayonnaise (see recipe below)
Ketchup
Sliced Pickles 
12 Small Buns

Directions:
Mix all the ingredients in a bowl. Preheat the grill. Make 12 thick small patties. Grill the Slices of Bacon first and reserve. Then grill the patties 4-5 min. each side and add the slices of cheddar. 
Add butter to the buns and heat them in the oven. (low-normal heat).
In a plate put all the bottom buns add the patties with cheddar, add 2 small slices of bacon and the top buns with chipotle mayonnaise and 1-2 pickles. Put ketchup on table.

Chipotle Mayonnaise Recipe
Ingredients:
1/2 cup Regular Mayonnaise
2 Chipotles in Adobo Chopped with sauce
1 tablespoon Chipotle or Cayenne Pepper Seasoning
Salt and Pepper

Directions:
Mix all the ingredients in a bowl. Put in the fridge until you use it.
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(6 porciones, 2 hamburguesas p/persona)

Ingredientes:
750 g. Carne Res Molida (80/20)
500 g. Carne Puerco Molida
1/2 Manojo de Cilantro Picado
2 c. de Salsa Inglesa (aprox.)
1/4 Cebolla Picada
2 Huevos
2 Dientes de Ajo picados
2-3 c. Mostaza
3/4 tz. Galletas Saladas trozadas
Sal y Pimienta
6 Rebanadas de Queso Amarillo (Cheddar/Americano)
4 Tiras de Tocino (divididas en 3 c/u)
Mayonesa de Chipotle (receta mas adelante)
Ketchup
Pepinillos Rebanados
12 Pan de Hamburguesa Chicos u Otro pan similar.

Direcciones:
Mezclar todos los ingredientes en un bowl. Precalentar la parrilla o plancha. Formar 12 carnes gruesas y pequenas. Dorar las tiras de tocino y retirar. Cocer las carnes por 4-5min de cada lado y agregar el queso a cada una. 
Poner mantequilla al pan y calentarlo en el horno (temp. baja/media).
En un plato de servicio, poner la tapa de pan de un lado, poner encima la carne a cada una con el queso, agregar las rebanas chicas de tocino y el otro lado del pan con mayonesa de chipotle y pepinillos. Poner la ketchup en la mesa. (Se puede acompaƱar con chiles jalapeƱos o zanahorias en vinagre) 

Receta Mayonesa de Chipotle:
Ingredientes:
1/2 tz. de Mayonesa Regular
2 Chipotles en Adobo con Salsa picados finamente
1 c. Sazonador de chipotle
Sal y Pimienta

Direcciones:
Mezclar todos los ingredientes en un bowl. Guardar en el refrigerador hasta utilizar. 

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