Jan 13, 2011

Culture: Mediterranean Region

Olive Oil
Is han oil obtained from the olive, a traditional tree crop of the Mediterranean Basin. It is commonly used in cookingcosmeticspharmaceuticals, and soaps and as a fuel for traditional oil lamps. Olive oil is used throughout the world, but especially in the Mediterranean countries such as SpainItaly,GreeceFrancePortugalTurkeySyriaTunisia and Morocco. Over 750 million olive trees are cultivated worldwide, 95% of which are in the Mediterranean region. Spain supplies 1/3 of the world’s olive oil, Italy 1/4, and Greece 1/5.
Extra virgin olive oil is mostly used as a salad dressing and as an ingredient in salad dressings. It is also used with foods to be eaten cold. If uncompromised by heat, the flavor is stronger. It also can be used for sautéing.
When extra virgin olive oil is heated above 350 °F (177 °C), the unrefined particles within the oil are burned, this leads to deteriorated taste. 
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Aceite de Oliva
Es un aceite vegetal de uso principalmente culinario que se extrae del fruto recién recolectado del olivo denominada oliva o aceituna. Su uso es fundamentalmente culinario, pero se ha empleado con propósitos cosméticos, así como cotidianos en las lámparas de aceite. Tan sólo un 2% de la producción mundial se realiza fuera del área del mediterráneo y España, Italia y Grecia acaparan las tres cuartas partes de la producción mundial. El empleo como ingrediente culinario es mayoritario en aliños de diferente ensaladas. Es en crudo como conserva todas sus propiedades organolépticas intactas, pues con el calentamiento pierde algunas de ellas. Cuando el aceite de oliva extra virgen es calentado por arriba de 350 °F (177 °C) las partículas refinadas en el aceite son quemadas, lo que ocasiona perdida de su sabor. 

1 comment:

  1. y es mucho mas saludable ke el aceite kon el ke siempre cocinamos!!

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