May 16, 2011

Let's go Asian!

Asian Mushroom Lettuce Wraps

Ingredients:
2 tbsp Vegetable oil
1 lb Ground chicken or diced boneless, skinless chicken thigh meat
3 c. Finely chopped mushrooms
1/2 tbsp Ground ginger
1 1/2 tbsp Crushed garlic
1/3 c. Soy sauce
1/3 c. Hoisin sauce
1/3 c. Rice vinegar
1 Romaine heart or Iceberg lettuce
Garnishes:
Grated carrots
Chopped peanuts
Diced cucumbers
Hot chili oil

Directions:
Heat vegetable oil in a large skillet over medium-high heat. Add chicken and stir, breaking ground chicken into small pieces. Stir in mushrooms, ginger and garlic. Continue to stir and cook for about 4-5 minutes, or until mushroom liquid has evaporated.
Stir in soy sauce, hoisin sauce and vinegar. Reduce the heat and simmer for about 4-5 minutes to blend flavors. Transfer to a serving bowl.
Arrange lettuce leaves on a platter. Spoon the filling into the lettuce leaves and garnish as desired.
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Envueltos de Champiñones estilo Asia

Ingredientes:
2 c. Aceite Vegetal
500 gr. Pollo (Sin hueso, sin piel, en cuadros chicos)
3 tz. Champiñones picados finamente
1/2 c Jengibre picado finamente
1 1/2 c. Ajo picado finamente
1/3 tz. Aceite de Soya
1/3 tz. Salsa Hoisin (Salsa estilo BBQ pero asiática, encuentrala en tiendas gourmet)
1/3 tz. Vinagre de arroz
1 Lechuga Romana o Iceberg
Decoración:
Zanahoria rallada
Cacahuates picados
Pepino en cuadros
Aceite de Chile

Direcciones:
Calienta el aceite en un sartén grande a fuego medio alto. Agrega el pollo y revuelve. Agrega los champiñones, el jengibre y ajo. Sigue revolviendo y cocina por unos 4-5 minutos o hasta que el liquido se evapore. Agrega la salsa de soya, la salsa hoisin y el vinagre. Baja el fuego y deja cocinar por unos 4-5 minutos para que los sabores se incorporen. Sirve en un bowl.
Coloca hojas de lechuga en un plato para servir. Agrega el relleno en las hojas y decora a tu gusto.

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