Jan 27, 2011

Today's Recipe: Smoked Chicken Quesadillas w. Avocado Salsa

Smoked Chicken Quesadillas w. Avocado Salsa


Ingredients: (Serves 6)
2 lb. Smoked Chicken (cut on 1/4 in. slabs)
1/4 cup. Olive Oil
1 Onion (diced small)
2 Jalapeno (diced, seedless)
3 Cloves Garlic (chopped)
Cumin
2 tbsp. Lemon Juice
1 Bag Shredded Monterey Jack Cheese
12 Flour Tortillas

Directions:
Dice the Chicken into small cubes. In a pan, warm the olive oil and add the diced onions. Cook the onions until translucent, then add the diced chicken, garlic, jalapeno and cumin. Saute 2 minutes, then add the lemon juice. Remove from heat. In a flat pan place one tortilla and evenly distribute chicken mixture. Top the mixture with shredded cheese. Place another tortilla on top, like a sandwich. Flip the quesadilla with a spatula. Cook for on one minute and place the quesadilla on a cutting board. Cut the quesadilla into 4 pieces. Top each wedge with a tablespoon of avocado salsa or put aside in a bowl. Serve hot.

Avocado Salsa
3 Avocados (peeled, seeds removed and chopped)
2 tbsp. Lemon juice
2 Roma tomatoes (diced small)
1/2 Onion (diced small)
Salt and Pepper

Chop avocado into small cubes, put in a bowl and add the rest of the ingredients. Cover and refrigerate until ready to serve.
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Ingredientes: (6 personas)
1kg. Pollo (en cubos)
1/4 tz. Aceite de Oliva
1 Cebolla (picada finamente)
2 Jalapenos (picados finamente sin semillas)
3 Dientes de Ajo (picados finamente)
2 c. Jugo de Limon
1 Bolsa Queso Rallado Monterey Jack o Oaxaca
12 Tortillas de Harina
Comino (pizca)

Direcciones:
En un sarte calienta aceite de oliva y acitrona la cebolla. Agrega el pollo, ajo, jalapeno y comino. Saltear por 2 minutos y agrega el jugo de limon. Remover del fuego.
En una plancha calienta una tortilla de harina, agrega uniformemente la mezcla de pollo, despues agrega el queso encima. Colocar otra tortilla encima como sandwich. Con una spatula, voltea la quesadilla y cocina por 1 minuto. Coloca la quesadilla en una tabla para cortar. Corta con un cuchillo filoso en 4 partes. Agrega el guacamole en un bowl chico aparte. Sirve caliente.

Guacamole
3 Aguacates (pelados, sin semilla y en cubos)
2 c. Jugo de limon
2 Tomates Bola (cortados en cubos)
1/2 Cebolla (cortada en cubos)
Sal y Pimienta

En un bowl, mezclar todos los ingredientes. Cubrir y refrigerar hasta su uso.

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