Jan 23, 2011

Today's Recipe: Cream of Broccoli Soup

Cream of Broccoli Soup

Ingredients:
1 Broccoli piece (2 cups)
1 lt. Chicken Broth
60 gr. Butter
60 gr. All-purpose Flour
1/2 cup Chopped Garlic
1/2 cup Chopped Onion
1 French Baguette (Cut Crosswise)
Salt and Freshly Ground Pepper

Directions:
Preheat oven to 400F. Arrange bread slices with butter in a baking sheet, bake for 6 minutes until toasted.
Steam the Broccoli and cut. In a pot add the butter until melted, add the onion and garlic, leave it for 1-2 minutes. Add the broccoli and saute. Reserve in a platter. On the same pot add more butter and the flour to form a roux. Then add the chicken broth to form a veloute sauce.
In a blender, mix the broccoli reserved with some veloute sauce, then add the mixture to the rest of the veloute left in the pot. Let it cook for 15-20 min. Add salt and pepper. Serve with the butter crostini.
Enjoy it in this winter season!
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Crema de Brocoli

Ingredientes:
1 pz. Brocoli (2 tz.)
1 lt. Caldo de Pollo
60 gr. Mantequilla
60gr. Harina
1/2 tz. Cebolla picada finamente
1/2 tz. Ajo picado finamente
1 Baguette Frances (Cortado en Rebanadas)
Sal y Pimienta Recien Molida

Direcciones:
Precalienta el horno a 200C. Pon todas las rebanadas de pan con mantequilla en una charola. Cocina por unos 6 min hasta que esten doradas.
Corta el brocoli en floretes pequenos, blanquealos y escurre. En un olla, funde un poco de mantequilla, acitrona la cebolla y ajo por unos minutos. Agrega el brocoli y saltea. Retira de la olla. En la misma olla agrega mas mantequilla y la harina para formar un roux (misma cant. de mantequilla y harina), vierte el caldo de pollo para formar un veloute.
Licua el brocoli con un poco de veloute, despues agrega la mezcla al resto de la veloute en la olla. Deja cocinar por unos 15-20 min. Sazona con sal y pimienta. Sirve con el crostini de mantequilla.
Disfrutala en esta temporada de invierno!

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